Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ , ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ. ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ !

Η λυσσασμένη επίθεση στο εισόδημα, τις συνθήκες διαβίωσής μας και σ' όλες μας τις κατακτήσεις (υγεία, παιδεία, ασφάλιση) δεν έχει τέλος. Η τεράστια ανεργία, που μαστίζει πάνω απ' το 30% του πληθυσμού, έχει γονατίσει τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, ενώ εκατομμύρια εργάζονται απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, με εξευτελιστικούς μισθούς, απροστάτευτοι μπροστά στην ασυδοσία και τρομοκρατία των εργοδοτών. Μέσα σε 4 χρόνια, η ακραία φτώχεια έχει εξαπλασιαστεί (από 2,2% το 2009 σε 14% το 2013). Πάνω από 1,5 εκ. συμπολίτες μας πλέον να αδυνατούν ν' αγοράσουν βασικά αγαθά (τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια), ενώ χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα.
Όμως η υποκρισία δεν έχει όρια! Φοβούμενοι εκατόμβη νεκρών απ' το κρύο και την εξαθλίωση, δήμαρχοι και τοπικοί σαλτιμπάγκοι, εφαρμοστές αυτής της πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση, έσπευσαν να επιδείξουν τη φιλανθρωπία τους, να «δώσουν φως» στους φτωχούς. Πρακτικό αποτέλεσμα μηδέν: οι επανασυνδέσεις ρεύματος είναι ελάχιστες, ενώ τα χρέη στη ΔΕΗ μεταφέρονται στο μέλλον, λες και με κάποιο μαγικό τρόποι οι άνεργοι κα οι φτωχοί θα γεννήσουν κάποια στιγμή λεφτά για να πληρώσουν τους λογαριασμούς! Μόνο «αποτέλεσμα», η διαφήμιση των υποψήφιων δημάρχων ενόψει τοπικών εκλογών. Η ίδια και χειρότερη ελεημοσύνη και φιλανθρωπία απ' την εκκλησία, τα ΜΜΕ και τους επιχειρηματίες, για τους εξαθλιωμένους, άστεγους και πεινασμένους, για τους οποίους και οι ίδιοι ευθύνονται εξίσου με τη συγκυβέρνηση, την τρόικα, τα μνημόνια.
Παρά τους τόνους λάσπης και ψεμάτων απ' τη συγκυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, καμιά ανάπτυξη δεν έρχεται, κανένα μαγειρεμένο «πρωτογενές πλεόνασμα» δεν βγάζει την κατεστραμμένη οικονομία απ' το χάος και τους εργαζόμενους απ' την εξαθλίωση. Το ακριβώς αντίθετο. Για ν' αποπληρώσουν το χρέος και να κερδίζουν δισεκατομμύρια οι τοκογλύφοι, δεν φτάνει πλέον η αρπαγή των εισοδημάτων μας (μισθοί, συντάξεις, φόροι κ.λπ.), αλλά χρειάζεται και η απαλλοτρίωση κάθε ακίνητης περιουσίας μας. Η χρεοκοπημένη οικονομία τους μπορεί να επιβιώνει μόνο με τέτοια έκτακτα μέτρα! Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων μονιμοποιεί το χαράτσι και ουσιαστικά σημαίνει σταδιακή δήμευση των σπιτιών μας! Με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, η συγκυβέρνηση εγκαινιάζει το μεγάλο φαγοπότι για τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο, που περιμένουν ν' αρπάξουν τα σπίτια του κοσμάκη. Ανοίγουν το δρόμο για την κατάσχεση πάνω από 200.000 κατοικιών και το πέταγμα εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών στο δρόμο.
Η ανοχή μας εξαντλήθηκε! Δεν θα επιτρέψουμε στην άθλια κλίκα των Σαμαρά-Βενιζέλου, στους ζάπλουτους φίλους τους, στους γύπες των τραπεζών να μας εξαθλιώνουν και να μας εξοντώνουν! Καμιά ανοχή σ' αυτούς που μας βυθίζουν στο σκοτάδι, μας παίρνουν τα σπίτια, διαλύουν την υγεία, την ασφάλιση, την παιδεία, δολοφονούν κόσμο με μαγκάλια, στέλνουν τα παιδιά στα σχολεία μισολιπόθυμα απ' την πείνα. Στήνουμε επιτροπές δράσης σε κάθε γειτονιά, επανασυνδέουμε το ρεύμα σε κάθε σπίτι, χτίζουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και προστασίας των αδύναμων. Οργανωνόμαστε - Παλεύουμε για το δίκιο και την επιβίωσή μας, δεν περιμένουμε τίποτα απ' την υποκριτική φιλανθρωπία και ελεημοσύνη τους. Παλεύουμε για να διώξουμε αυτή τη νέα χούντα.

- Κανένα σπίτι στο σκοτάδι - Επανασυνδέουμε άμεσα το ρεύμα! Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη
- Κανένας πλειστηριασμός, καμία έξωση! Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια.
Διαγραφή χρεών για τους άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, λαϊκά νοικοκυριά. Η επιβίωσή μας πάνω απ' τα κέρδη των τραπεζών και τα χαράτσια της εφορίας!
- Για τους ανέργους: επίδομα ανεργίας, πλήρης περίθαλψη, δωρεάν μετακινήσεις, ρεύμα και νερό, χωρίς άλλες «προϋποθέσεις», για όλο το διάστημα της ανεργίας
- Διαγραφή του χρέους. Αρκετά πια άρμεξαν ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι. Χρήματα για την υγεία, την παιδεία, την ασφάλιση, να είναι δημόσιες, δωρεάν και ποιοτικές για όλους.
- Συντονισμός - Κλιμάκωση των αγώνων μας. Γενική Απεργία Διαρκείας - Κάτω η άθλια συγκυβέρνηση!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ   ΔΡΑΣΗΣ   ΤΟΥΜΠΑΣ - ΧΑΡΙΛΑΟΥ


Επικοινωνία: 2310265730,  epitropidrasistx@gmail.comhttp://epitropidrasis.blogspot.gr/