Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
 
          Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σε πλήρη συνεργασία με την Τρόικα έχει εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας και έχει οδηγήσει σε εξαθλίωση μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Η ανεργία (27,4% τον Μάρτιο) είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί σε δυτική χώρα τα τελευταία 30 χρόνια (αυτό θα πει success story!) και οι άνεργοι προσεγγίζουν πια τους 1.500.000., οι συνεχείς μειώσεις μισθών, οι απολύσεις, τα χαράτσια, οι φόροι, οι αυξήσεις σε βασικά είδη, κ.α., έχουν κυριολεκτικά γονατίσει χιλιάδες οικογένειες.
Επόμενο βήμα της συμμορίας Σαμαρά-Βενιζέλου είναι η διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών. Το «παράδειγμα» του κλεισίματος της ΕΡΤ, δείχνει ότι σχεδιάζουν μια σειρά από «ξαφνικούς θανάτους» σε ολόκληρες δομές του δημοσίου και την απόλυση εκατοντάδων χιλιάδων δημ. υπαλλήλων. Ήδη ανακοίνωσαν το κλείσιμο νοσοκομείων, (αναμεσά τους το Λοιμοδών και το Αφροδισίων Νόσων). Ήδη κατάργησαν 50 ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ., πετώντας στο δρόμο 20.000 μαθητές! Ενώ, παράλληλα, έχουν αποφασίσει τις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων για οφειλές πάνω από 300 ευρώ, την ιδιωτικοποίηση του νερού (ΕΥΑΘ), κ.α.

Όλα αυτά, δεν μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς την επιβολή ενός Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, μίας δικτατορίας με ουσιαστική κατάργηση της Βουλής και του Συντάγματος, όπου οι αποφάσεις παίρνονται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με επιστρατεύσεις απεργών. Χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ και την καταστολή για ψύλλου πήδημα, καταδικάζουν όποιον διεκδικεί τα δικαιώματα του, ώστε να τρομοκρατήσουν. Είναι οι ίδιοι που δολοφόνησαν τον 19χρονο Θανάση Καναούτη στο Περιστέρι για ένα εισιτήριο. Είναι αυτό το κράτος και οι μηχανισμοί του παρείχαν ασυλία στην Χρυσή Αυγή, ώστε να επιτίθεται σε μετανάστες, αγωνιστές, κομμουνιστές και όποιον αγωνίζεται ενάντια στο σάπιο σύστημα τους. Αποκορύφωμα αυτής της σχέσης ήταν η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η  επίθεση της συγκυβέρνησης απέναντι στην Χ.Α. απέχει πολύ από το τσάκισμα του φασισμού και κυρίως των αιτιών που τον γεννούνε. Αυτοί έφεραν τους φασίστες στο προσκήνιο και αυτοί θα τους χρησιμοποιήσουν ξανά για να καταστείλουν, να τρομοκρατήσουν, πλάι, πίσω ή μπροστά από τα ΜΑΤ. Πρόκειται για μια πολιτική ανοιχτά φασίζουσα και επικίνδυνη.
Η τεράστια διαδήλωση στη ΔΕΘ και η απεργία των καθηγητών έδειξαν κάποιες διαθέσεις: πρωτοφανής συμμετοχή, πλατιά στήριξη της απεργίας, καθώς και μαζικότατες συγκεντρώσεις στις οποίες ενώθηκε πλήθος εργαζομένων από πολλούς κλάδους. Οι μαθητές απέναντι στη διάλυση των σχολείων μπήκαν σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις. Τα παραπάνω καθώς και οι αγωνιστικές διαθέσεις όσων κινητοποιούνται αυτήν την περίοδο (νοσοκομεία, ΕΡΤ, διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ, κτλ.) δείχνουν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για έναν παλλαϊκό ξεσηκωμό, μια γενική πολιτική απεργία διαρκείας που θα στείλει στον αγύριστο τη χουντική συγκυβέρνηση. Κάθε λεπτό που παραμένουν γαντζωμένοι στην εξουσία η ελληνική κοινωνία μετράει θύματα.
Για όλα τα παραπάνω, αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία της περιοχής μας πρέπει να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να δράσουμε ομαδικά και συντονισμένα. Με συμμετοχή σε απεργίες, καταλήψεις,  διαδηλώσεις, αποκλεισμούς, διαμαρτυρίες, κοινωνικά ιατρεία/παντοπωλεία, με την οργάνωση επιτροπών δράσης στις γειτονιές, να βάλουμε ένα φρένο στη διάλυση της ζωής μας και να συνδέσουμε το «δικό» μας πρόβλημα με τα καθημερινά προβλήματα των άλλων, στο κεντρικό πρόβλημά μας: Να διώξουμε αυτήν την κυβέρνηση που μας καταδικάζει στον θάνατο, να διαγράψουμε το χρέος, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας! Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Με τη δική μας δράση και αγώνα παντού να επιβάλλουμε:
― Κανένα κλείσιμο σχολείου και νοσοκομείου.
― Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών
― Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
Διαγραφή του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας.
― Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ-ΧΑΡΙΛΑΟΥ
 
Επικοινωνία:  epitropidrasis@gmail.com, epitropidrasis.blogspot.gr